Predikant

Om me even voor te stellen: Mijn naam is Matthijs de Reus en ik ben predikant van de gemeente Emmen. Daarnaast ben ik betrokken bij redactiewerk voor de landelijke kerk en houd ik me bezig met vertaalwerkzaamheden.

Als u mij wilt bereiken, kunt u dat doen per email op dit adres: tdereus@adventist.nl

Je wordt natuurlijk niet zomaar predikant in een gemeente. Deze geboren en getogen Gouwenaar heeft daartoe van 1973-1975 gestudeerd aan het kerkelijk opleidingsinstituut in Huis ter Heide (Ut). Op die plaats is nu het hoofdkantoor gevestigd van de kerk in Nederland. Van 1975-1977 heb ik die opleiding voortgezet in Engeland, op Newbold College en die studie afgerond met een Bachelor of Arts in de theologie. Vervolgens heb ik een Mastersstudie gedaan en die uiteindelijk in de Verenigde Staten aan Andrews University in Michigan afgerond.

Vervolgens heb ik van 1983-1985 gemeenten gediend in Alkmaar, Enkhuizen en Lelystad en daarna in Twente (Enschede, Hengelo en Almelo) in de periode 1986-1993. Vervolgens heb ik vijf jaar lang een staffunctie vervuld op het landelijk kantoor en was daar verantwoordelijk voor het studiemateriaal voor de elders genoemde sabbatschool. Van 1998-2018 ben ik verantwoordelijk geweest voor de gemeenten Hoogeveen. Van 1999 tot 2008 eveneens voor de gemeente Meppel en van 2008-2017 voor de gemeente Groningen.
Ik ben getrouwd met Cornelia uit Duitsland en wij hebben drie kinderen: twee zoons en daartussenin een dochter. Zij zijn inmiddels allemaal volwassen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.